Veel gestelde vragen

Waar vind ik de Hall of Fame?

Dit is de meeste gestelde vraag in het forum. De "Hall of Fame" zijn de Highscores. Je vindt ze dus HIER!

Ik heb de app geïnstalleerd, maar ik kom niet voorbij de startknop

Als er niets gebeurt als je op de startknop drukt dan heeft je apparaat onvoldoende vrije ruimte om de app te starten. Maak indien mogelijk wat ruimte vrij door enkele Apps te verwijderen en probeer het opnieuw.

Ik heb de app gekocht, maar de app wordt niet geïnstalleerd

Sommige Android gebruikers melden dit probleem. Als dit voorkomt kan je er zeker van zijn dat je aankoop niet in rekening wordt gebracht of op zeer korte termijn wordt teruggestort door Google. Je kan je aankoop bij Google online controleren op de pagina: https://play.google.com/store/account/orderhistory Als de TopoMania app er niet bij staat dan is de aankoop mislukt en worden er geen kosten in rekening gebracht of worden de kosten teruggestort.

Sommige gebruikers raken in paniek en denken dat ze hun geld kwijt zijn, ze plaatsen onmiddelijk een boze review met een negatieve beoordeling. Dit is niet nodig en ik vraag je vriendelijk het aankoop proces van Google te vertrouwen en niet direct een negatieve beoordeling bij de reviews te geven. Als je er toch niet uitkomt en je hebt vragen, neem dan contact op via de mail en ik zal altijd proberen je zo goed mogelijk te helpen.

Hoe kan ik vanuit de app een zelfgemaakte kaart gebruiken

Je kan kaarten uit je eigen account of de kaarten van een andere gebruiker toevoegen aan de standaardlijst in de app. Zo voeg je een eigen gemaakte kaart aan de app toe:

 • Ga naar de pagina die je wilt toevoegen
 • In het blauwe informatiekader wordt de naam van de pagina getoond.
 • Open vanuit het hoofdmenu in de App de optie "Mijn TopoMania"
 • Voer de naam van de pagina in en druk op OK. 
 • Nu zal de pagina in de lijst met kaarten worden opgenomen en kan je de kaarten op de pagina ook in de app gebruiken.

Let op: Als je kaarten toevoegt aan je pagina dan moet je de lijst in de app verversen

Waarom zie ik mijn favoriete kaarten op de site niet terug in de app?

De favorieten op de site en in de app zijn nog niet gekoppeld. In een volgende versie van de app worden de favorieten van de app en de site samengevoegd.

Waarom kan ik niet inzoomen bij de kaarten (op de app en op de site)

Je kan bij het maken van een kaart zoom gebieden instellen. Tijdens het spelen van de kaart wordt de kaart dan op de door jou ingestelde gebieden ingezoomd. Hoe je dat doet lees je in de Handleiding kaarteditor. Je kan tijdens het spelen niet op een willekeurige plek in de kaart inzomen, dit wordt ook verder niet mogelijk gemaakt, omdat TopoMania daar niet voor gemaakt is.

Hoe kan ik een link op mijn site zetten naar een kaart van TopoMania?

Het is niet de bedoeling dat je direct linkt naar het spel met een kaart van TopoMania. De links naar het spel zijn "beperkt houdbaar". Na een paar uur wordt de link ongeldig en zal hij niet meer werken.

Als je naar een specifieke kaart wilt linken plaats dan een link naar de informatiepagina van een kaart. Om bijvoorbeeld te linken naar de kaart "Continenten" gebruik je de link: http://www.topomania.net/mapinfo/Continenten. Je komt op de informatiepagina door op de tekstlink van een kaart te klikken op de zoekpagina. Vanaf deze pagina kunnen je bezoekers direct het spel starten. Op de informatiepagina's staan ook links naar de niveaus van een kaart. Hiermee kan je direct een bepaald niveau van de kaart starten.

Je kan ook linken naar een specifieke categorie kaarten. Bijvoorbeeld de kaarten van Europa: http://www.topomania.net/kaarten/europa.

Plaats alsjeblieft geen inhoud van TopoMania in een frame op je eigen site. Dat wordt niet op prijs gesteld.

Hoe kan ik linken naar mijn eigen kaartniveau voor op mijn school site?

Je kan via het spel een link genereren naar een van de niveaus die je zelf hebt samengesteld. Als je bijvoorbeeld een school blog hebt waarop je een toets bespreekt kan je er een link bij plaatsen van een kaart op topomania met het niveau dat jij hebt samengesteld. Kijk voor meer informatie hierover op: Eigen Niveaus

Wat heb ik nodig om TopoMania te gebruiken?

TopoMania is getest met de volgende browsers:

 • Microsoft Edge
 • FireFox 
 • Opera
 • Internet Explorer
 • Google Chrome
 • Safari

De site ziet er het beste uit met de nieuwere browsers. De nieuwe Edge browser van Microsoft is een aanrader! De werking hoort in alle browsers hetzelfde te zijn. Verder zijn de volgende instellingen nodig om TopoMania optimaal te gebruiken:

 • Flash Player 10 of hoger moet geinstalleerd zijn in je browser (Edge en Chrome hebben een ingebouwde Flash Player)
 • Cookies moeten toegestaan worden door je browser
 • JavaScript moet toegestaan worden door je browser

Kan ik een kaart aanpassen?

Als je een kaart hebt gevonden die bijna geschikt is, maar op een paar punten aangepast moet worden dan kan je die kaart naar je eigen pagina kopieren en daarna aanpassen. Ga naar de informatiepagina van de kaart en klik op de knop kopieren. Vul eventueel een eigen naam en omschrijving in. De kaart wordt nu op je eigen pagina geplaatst en kan naar believen worden aangepast in de kaart editor.

Is TopoMania gratis?

Ja, TopoMania is gratis! Iedereen kan op de website kosteloos gebruik maken van het spel en de kaarten. Alle kaarten zijn door iedereen vrij te gebruiken.

Voor de TopoMania App voor Android of iOS wordt een eenmalige vergoeding gevraagd. Daarna zijn alle kaarten zonder extra kosten te gebruiken.

Vanaf november 2017 kunnen ook gebruikers die geen account hebben onbeperkt gebruik maken van de openbare kaarten op topomania. Kaarten die door een gebruiker op "Privé" gezet zijn kunnen alleen door de gebruiker zelf gebruikt worden.

Blijft TopoMania gratis?

Ja, het gebruik van de kaarten op TopoMania zal altijd gratis blijven. Het is wel mogelijk dat er in de toekomst uitgebreidere functionaliteit beschikbaar komt waarvoor betaald moet worden.

Update april 2013

Vanaf april 2013 is de service van TopoMania uitgebreid met het kaarten maken. Je kan vanaf nu zelf kaarten maken en aanpassen. Deze functionaliteit blijft een jaar lang gratis voor iedereen. Daarna zal bekeken worden of deze dienst gratis kan blijven. Scholen en onderwijsinstellingen kunnen een schoolaccount aanvragen waarmee de mogelijkheden van het kaarten maken uitgebreid zijn. Ook het schoolaccount blijft in elk geval een jaar lang gratis.

Update augustus 2014

De schoolaccounts blijven gratis beschikbaar. Het aantal kaarten voor een schoolaccount is uitgebreid naar 45. Gebruikers die hier niet genoeg aan hebben kunnen een mailtje sturen met het verzoek dit uit te breiden.

Update augustus 2016

Het maximum aantal kaarten voor een schoolaccount is uitgebreid naar 120. Met een standaard account kunnen 60 kaarten bewaard worden.

Update januari 2020

De TopoMania site en het onbeperkte gebruik van alle kaarten en functionaliteit is nog steeds gratis en dat blijft zo! Voor de apps wordt wel een vergoeding gevraagd maar deze vergoeding wordt zo laag mogelijk gehouden. Met het geld van de apps en de advertenties op de site worden de kosten voor het in stand houden en het vernieuwen van TopoMania betaald. 

Waarom staan er advertenties op de site?

TopoMania is gratis, maar er zijn natuurlijk wel kosten. Om de kosten van onder andere de hosting te betalen staan er advertenties op de site. De advertenties op topomania worden zoveel mogelijk gefilterd op geschikheid voor kinderen. Dating, erotiek en gokken worden bijvoorbeeld expliciet uitgesloten.

Als je toch nog een advertentie ziet die je niet geschikt acht voor de doelgroep dan kan je dit melden via support(at)topomania.net.

Wat zijn de spelregels op TopoMania?

 • Plaats geen spam in het forum
 • Geen discriminatie in het forum of in je gebruikersnaam
 • Gebruik geen ongepaste gebruikersnaam
 • Maak geen kaarten om mee vals te spelen

Als je de spelregels overtreedt dan wordt je account inclusief de bijbehorende kaarten verwijderd. Je krijgt (meestal) geen waarschuwing.