Schoolaccounts

TopoMania schoolaccount

Een schoolaccount is een uitbreiding op je bestaande account. Met een schoolaccount kan je meer kaarten en meer pagina's maken. Bovendien kan je toetsen toevoegen aan je kaarten. Je kan de toetsen gebruiken als echte toets voor een topo onderdeel of als voorbereiding op de klassikale toets.

Het schoolaccount is niet bedoeld als groepsaccount om alle leerlingen mee te laten inloggen. Het is de bedoeling dat je op dit account alle kaarten en toetsen maakt voor de leerlingen. De leerlingen gebruiken vervolgens jouw kaarten via hun eigen account.

In verband met de beschikbare capaciteit op de site is het schoolaccount alleen beschikbaar voor scholen en andere onderwijsinstellingen. Als je al een account hebt op TopoMania kan je dit account opwaarderen naar schoolaccount.

Aanvragen

Het schoolaccount is alleen beschikbaar voor scholen en onderwijsinstellingen. Bij het registeren van het account wordt gevraagd naar een administratienummer van de school en een e-mail adres van de medewerker van de school. Deze informatie wordt per aanvraag gecontroleerd op juistheid. Vraag geen schoolaccount aan als je niet verbonden bent als medewerker aan een school of andere onderwijsinstelling.

Je kan een schoolaccount alleen aanvragen als je al een account hebt op TopoMania. Het account waarmee je het schoolaccount aanvraagt wordt opgewaardeerd tot schoolaccount.

Als je akkoord gaat met het bovenstaande en je wilt een schoolaccount aanvragen vul dan het aanvraagformulier in. Je aanvraag wordt zo snel mogelijk in behandeling genomen. Je ontvangt meer informatie over je aanvraag en de activering van je account per e-mail.

Wat is het verschil tussen een gewoon account en een schoolaccount?

Op dit moment is het maken van kaarten op TopoMania beperkt tot 30 kaarten per gebruiker. Deze beperking heeft te maken met de capaciteit die nodig is voor maken en bewaren van de kaarten. Met een schoolaccount kan je voorlopig 60 kaarten aanmaken op 1 account. Bovendien kan je met een schoolaccount 3 subpagina's aanmaken om de kaarten op te publiceren. Zo kan je bijvoorbeeld voor verschillende groepen pagina's aanmaken met kaarten die afgestemd zijn op het niveau van de groep.

Hoe gebruik ik een schoolaccount?

Je geeft de leerlingen de url van je pagina op TopoMania of je zet een link naar de pagina op je school website. Leerlingen kunnen vervolgens met hun eigen account alle openbare kaarten op jouw pagina's gebruiken om te oefenen.

Omdat je met je schoolaccount je pagina's en kaarten kunt wijzigen is het belangrijk dat je het schoolaccount alleen voor jezelf gebruikt. Het is niet aan te raden om je leerlingen de login gegevens van je account te geven. Als je eerder een account hebt aangemaakt en leerlingen hiermee laat inloggen is het beter je wachtwoord te wijzigen of een nieuw account aan te vragen voor je schoolaccount.

Hoeveel kost een schoolaccount?

Het schoolaccount is gratis en zal in elk geval tot 1 mei 2014 gratis blijven. Daarna zal bekeken worden of het schoolaccount gratis kan blijven of een betaalde service moet worden. De prijs zal afhankelijk zijn van het aantal gebruikers, maar in elk geval niet hoger zijn dan 180 euro per account per jaar (inclusief BTW).

Update oktober 2014

Omdat we TopoMania gratis proberen te houden blijft het schoolaccount kostenloos beschikbaar, er zijn geen plannen om van het schoolaccount een betaalde dienst te maken.

Als je TopoMania wilt steunen met een bijdrage dan raden we je aan om een TopoMania app te kopen in de Apple appstore of bij Google Play. De app wordt zo goedkoop mogelijk gehouden om hem voor zoveel mogelijk kinderen beschikbaar te maken.

Met de app kan je alle kaarten van TopoMania op je tablet oefenen, inclusief je eigen kaarten (dus ook de kaarten van je schoolaccount!).

TopoMania in de AppStore TopoMania in de AppStore