Je eigen pagina op TopoMania

Als je kaarten wilt maken heb je een eigen pagina nodig. Iedereen met een account op TopoMania kan een eigen pagina maken. 

Hoe maak je een pagina?

  1. Zorg dat je een account hebt en dat je ingelogd bent op de site.
  2. Ga in het hoofdmenu naar 'Mijn TopoMania' en kies 'Pagina's Beheren'.
  3. Vul de naam in van je pagina en klik op aanmaken

Je pagina is nu klaar voor gebruik en je kan nieuwe kaarten gaan toevoegen. Je kan ook bestaande kaarten kopieren om als basis te gebruiken voor je eigen kaart.

Indeling van je pagina

Je kan de kaarten op je pagina een categorie geven, bijvoorbeeld 'Europa', 'Afrika' of 'Groep 7'. Op je pagina worden de kaarten vervolgens gerangschikt per categorie.

Aanvankelijk worden de kaarten op alfabetische volgorde getoond, maar je kan als beheerder van de pagina deze volgorde wijzigen. Klik hiervoor op de link 'Volgorde wijzigen' rechtsbovenin je pagina. Nu kan je de kopjes met categoriën met de muis verslepen om de volgorde te wijzigen. De kaarten zelf kunnen ook versleept worden om de volgorde te wijzigen. Als je de kaart naar een andere categorie versleept dan wordt de categorie van die kaart gewijzigd. Vergeet niet om na het wijzigen op 'Volgorde bewaren' de klikken om de wijzigingen defnitief te maken.

Je kan een kaart ook naar een andere pagina verplaatsen. Dit doe je op de bewerkingspagina van de kaart zelf. Klik op de link 'Bewerken' naast de kaart. Wijzig vervolgens de pagina van de kaart, en klik op 'Opslaan'.

Een Logo toevoegen aan je pagina

Je kan een logo en een beschrijving op je pagina zetten. Als je de pagina hebt aangemaakt kies je de link 'Bewerken'. Je kan nu een beschrijving van je pagina invullen en een plaatje als logo kiezen. Het logo wordt links bovenaan je persoonlijke pagina weergegeven. De beschrijving wordt naast het logo geplaatst. Als je meerdere pagina's hebt, dan worden de links naar de andere pagina's onder het logo en de beschrijving weergegeven. 

Pagina's verwijderen

Je kan je pagina altijd weer verwijderen. De pagina moet dan wel helemaal leeg zijn, er mogen geen kaarten meer op staan. Verwijder eerst de kaarten van je pagina en dan de pagina zelf. 

Let op: als je kaarten verwijderd van je pagina zijn ze ook echt weg, je kan ze niet meer terughalen! Als je een schoolaccount hebt kan je kaarten ook verplaatsen naar een andere pagina.

Houd er ook rekening mee dat als je een link naar je pagina hebt gedeeld met anderen deze link nu niet meer zal werken als de pagina is verwijderd.

Leerlingen lid laten worden van je pagina (alleen voor schoolaccounts)

Je pagina op topomania is tegelijkertijd een groep waar andere gebruikers van topomania zich bij kunnen aanmelden. Dit moet je wel eerst aan zetten bij de instellingen van je pagina. Ga naar de instellingen van je pagina (via 'Pagina's beheren' in het hoofdmenu en vervolgens 'Bewerken') en vink 'Gebruikers kunnen lid worden van deze groep' aan. Nu krijgen bezoekers van je pagina een link te zien waarmee ze zich bij de groep kunnen aanmelden.

Gebruikers die zich aangemeld hebben voor een groep moeten nog wel door de beheerder van de groep geaccepteerd worden als lid. Via het menu-item 'Groepsleden beheren' krijg je te zien wie zich voor jouw pagina heeft aangemeld en kan je de aanmeldingen accepteren of afwijzen.

Je kan ook zelf gebruikers uitnodigen om lid te worden. Je hebt dan e-mail adressen nodig van de mensen die je wilt uitnodigen. Gebruik hiervoor de link 'Mensen uitnodigen' (via menu 'Groepsleden beheren).

Let op: Alleen gebruikers met een eigen topomania account kunnen lid worden van een groep. Zorg ervoor dat iedereen die je vraagt om lid te worden van jouw groep ook weet dat hij/zij eerst een account moet aanmaken op topomania.

Scholencompetitie (alleen voor schoolaccounts)

Als jouw groep leden heeft, dan kan je ook meespelen in de scholencompetitie. Alle scores die gemaakt worden door een lid van jouw groep, op een van de kaarten op jouw pagina's, tellen mee in de competitie. Deze scores worden opgeteld per schoolaccount en getoond op de uitslagen pagina.

Hoe meer de kaarten op je pagina's gebruikt worden hoe hoger het schoolaccount in de ranglijst zal eindigen. Moedig je leerlingen dus aan om de kaarten volledig uit te spelen zodat de scores meegeteld worden.