nieuwe kaart Caribisch gebied

Ter voorbereiding op de Wereld Cito 100 zou het fijn zijn als er een aparte kaart van het caribisch gebied was (of midden-amerika, ik weet niet precies welke naam de lading beter dekt, zie bijgevoegd kaartje, eventueel een iets kleiner gebied dan op het kaartje). Minimaal zouden dan de cito-100 namen die in het gebied liggen hierin moeten voorkomen.

Er kunnen dan ook andere namen toegevoegd worden die voor veel mensen interessant zijn, bijvoorbeeld de losse eilanden van de nederlandse antillen (aruba, bonaire, curacao), misschien ook de bovenwindse eilanden of kleine antillen (st.maarten, st.eustatius, saba - als dat te klein is om apart te doen, dan misschien samen als 1 gebiedje) en caribische eilanden waar veel vakanties gevierd worden: cuba, dominicaanse republiek, martinique, lucia, st.vincent, barbados, etc

Er is nu geen goede kaart om Cito-namen als Caribische Zee, Curacao, Nederlandse Antillen, Panamakanaal te oefenen (kan nu alleen op de Wereld CITO 100 kaart).

Trouwens: op http://www.topomania.net/mapinfo/Caribisch%20gebied klopt er iets niet: wat aangegeven staat als Sint-Maarten is eigenlijk Curacao en Bonaire. Sint-Maarten ligt in de buurt van Anguila en staat niet vermeld op deze kaart. Ik vind het ook verwarrend dat de kustlijn van Zuid-Amerika er niet op staat, nu lijkt het net of Aruba middenin een zee ligt, terwijl het in werkelijkheid dicht bij Venezuela ligt.

met vriendelijke groet, Menno

Image: 

Reacties

Hoi Menno,

Ik hoop in de loop van de week een nieuwe kaart van het Caribisch gebied klaar te hebben. Ik zal daarna ook even naar de bestaande kaart kijken.

groeten,

David

Hoi Menno,

De kaart is klaar: Caribisch gebied (uitgebreid).

Het is een beetje druk geworden rond de bovenwindse eilanden, maar met een eigen niveau moet dat netjes te krijgen zijn.

Je moet hem maar even bekijken en ik hoor het wel als er nog iets aangepast moet worden.

Er staan nog wat onderdelen die je genoemd heb niet op, maar die komen in de tweede ronde, hopelijk met een paar dagen.

groeten,

David

Beste David,

Hartelijk dank voor de nieuwe kaart Caribisch gebied (uitgebreid)! Is een welkome aanvulling op de selectie. Ik heb nog een paar verzoekjes voor die kaart.

Als ik in de kaart bepaalde landen uit mijn selectie (niveau) haal, dan lijkt het op de kaart alsof ze zee geworden zijn (bijvoorbeeld Panama, Costa Rica). Maar als je die landen niet allemaal hoeft te leren en wel bepaalde andere dingen zoals het Panamakanaal en de Nederlandse Antillen, dan raak je de context kwijt van de countouren van het land.

Is het mogelijk om de contouren van de landen zichtbaar te laten als de landen zelf niet in het eigen samengestelde niveau zitten?

Nog een vraag, is het mogelijk om de gebiedsnaam Nederlandse Antillen toe te voegen aan de kaart (bij Aruba, Bonaire en Curacao)?

En ik mis Martinique... maar misschien paste dat niet meer.

Ook vond ik het vreemd dat Mississippi en Amazone in de kaart zitten, die kun je toch niet zien in dit gebied?

Ik hoop dat ik met deze opmerkingen en vragen eraan kan bijdragen dat de kaart beter wordt!

met vriendelijke groet,
Menno