Hoe gaat het met de app?

topomania app

De TopoMania app staat nu een paar maanden in de App Store en er zijn inmiddels al heel wat gebruikers. De app heeft een eigen highscore pagina met meer dan 100 highscores. Niet iedereen weet dat je ook met de app highscores kan behalen. Daarvoor moet je eerst op de site een account aanmaken en hiermee op de app inloggen. Hoe meer kaarten je speelt hoe hoger je totaal score wordt.

Soms is niet helemaal duidelijk wat het verschil is tussen de app en het spel op de website. Daarom hier in een overzicht even de belangrijkste verschillen:

 WebsiteApp
OefeningenSlepen, Aanwijzen, Multiple-choice, Invullen, RacenSlepen, Aanwijzen, Multiple-choice, Racen 
HighscoresJaJa
Mijn TopoMania kaartenJaJa
Eigen niveausJaJa
FavorietenJa (op de voorpagina)Ja (in de hoofdlijst)
ToetsenJaNee
Kaarten maken/bewerkenJaNee

Bij de app moet je (net als op de website), inloggen om highscores te kunnen halen of je eigen niveaus te kunnen gebruiken. Je hoeft niet in te loggen om de Mijn TopoMania kaarten van je eigen pagina of de pagina van je school of groep te gebruiken.

Om de Mijn TopoMania kaarten te gebruiken vul je op het eerste venster van de app vanuit het menu "Mijn TopoMania" de naam in van een pagina. Nu verschijnt deze pagina in de lijst en kan je de kaarten gebruiken. Als er intussen nieuwe kaarten zijn toegevoegd aan de lijst moet je de lijst even verversen.

In de app zit een helppagina waarin dit allemaal beschreven is, maar er is ook een handleiding beschikbaar op de site: Handleiding TopoMania App

Om optimaal van de TopoMania site in combinatie met de app gebruik te maken kan ik iederen aanbevelen om deze handleiding eens door te lezen. Als je topomania op school gebruikt kan je misschien in de klas het gebruik van de app uitleggen zodat de leerlingen onbeperkt kunnen oefenen.

Heb je nog vragen of opmerkingen dan kan je altijd op het forum posten of een mail sturen naar support (at) topomania.net. Voor gebruik op school kan er ook telefonisch support gegeven worden. Stuur daarvoor eerst een mail met je vraag en het verzoek voor telefonische support.

Veel plezier met topo oefenen!