Veel gestelde vragen

Is TopoMania gratis?

Ja, TopoMania is gratis! Iedereen kan kosteloos gebruik maken van het spel en de kaarten. De kaarten op de site zijn onderverdeeld in Openbare kaarten en kaarten die alleen voor leden beschikbaar zijn.

Openbare kaarten zijn voor iedereen beschikbaar. Als je een account hebt aangemaakt krijg je ook de beschikking over de kaarten voor leden. Het is dus aangeraden om je wel te registereren als gebruiker.

Blijft TopoMania gratis?

Ja, het gebruik van de kaarten op TopoMania zal altijd gratis blijven. Het is wel mogelijk dat er in de toekomst uitgebreidere functionaliteit beschikbaar komt waarvoor betaald moet worden.

Update april 2013

Vanaf april 2013 is de service van TopoMania uitgebreid met het kaarten maken. Je kan vanaf nu zelf kaarten maken en aanpassen. Deze functionaliteit blijft een jaar lang gratis voor iedereen. Daarna zal bekeken worden of deze dienst gratis kan blijven. Scholen en onderwijsinstellingen kunnen een sch oolaccount aanvragen waarmee de mogelijkheden van het kaarten maken uitgebreid zijn. Ook het schoolaccount blijft in elk geval een jaar lang gratis.

Update augustus 2014

De schoolaccounts blijven gratis beschikbaar. Het aantal kaarten voor een schoolaccount is uitgebreid naar 45. Gebruikers die hier niet genoeg aan hebben kunnen een mailtje sturen met het verzoek dit uit te breiden.

Hoe kan ik een link op mijn site zetten naar een kaart van TopoMania?

Het is niet de bedoeling dat je direct linkt naar het spel met een kaart van TopoMania. De links naar het spel zijn "beperkt houdbaar". Na een paar uur wordt de link ongeldig en zal hij niet meer werken.

Als je naar een specifieke kaart wilt linken plaats dan een link naar de informatiepagina van een kaart. Om bijvoorbeeld te linken naar de kaart "Continenten" gebruik je de link: http://www.topomania.net/mapinfo/Continenten. Je komt op de informatiepagina door op de tekstlink van een kaart te klikken op de zoekpagina. Vanaf deze pagina kunnen je bezoekers direct het spel starten. Op de informatiepagina's staan ook links naar de niveaus van een kaart. Hiermee kan je direct een bepaald niveau van de kaart starten.

Je kan ook linken naar een specifieke categorie kaarten. Bijvoorbeeld de kaarten van Europa: http://www.topomania.net/kaarten/europa.

Plaats alsjeblieft geen inhoud van TopoMania in een frame op je eigen site. Dat wordt niet op prijs gesteld.

Hoe kan ik linken naar mijn eigen kaartniveau voor op mijn school blog?

Je kan via het spel een link genereren naar een van de niveaus die je zelf hebt samengesteld. Als je bijvoorbeeld een school blog hebt waarop je een toets bespreekt kan je er een link bij plaatsen van een kaart op topomania met het niveau dat jij hebt samengesteld. Kijk voor meer informatie hierover op: Eigen Niveaus

Wat heb ik nodig om TopoMania te gebruiken?

TopoMania is getest met de volgende browsers:

 • FireFox 
 • Opera
 • Internet Explorer
 • Google Chrome

De site ziet er het beste uit met de nieuwere browsers. Google Chrome is een aanrader! De werking hoort in alle browsers hetzelfde te zijn. Verder zijn de volgende instellingen nodig om TopoMania optimaal te gebruiken:

 • Flash Player 10 of hoger moet geinstalleerd zijn in je browser
 • Cookies moeten toegestaan worden door je browser
 • JavaScript moet toegestaan worden door je browser

Kan ik een kaart aanpassen?

Je kan bij elke kaart drie eigen niveaus maken en bewaren. Met een eigen niveau geef je aan welke onderdelen van de kaart je wel en welke je niet wilt oefenen. In de uitleg over eigen niveaus kan je lezen hoe je dat doet. 

Wil je de kaart nog meer aanpassen dan kan je ook een eigen versie van een kaart maken. Je kan bestaande kaarten kopiëren en volledig naar wens aanpassen, of kaarten vanaf het begin zelf opbouwen. In de handleiding kaarten maken lees je daar meer over. 

Laat een berichtje achter op het forum als je onderdelen voor je kaart mist of hulp nodig hebt.

Kan ik mijn eigen wachtwoord gebruiken?

Als je voor het eerst lid wordt van TopoMania ontvang je per e-mail een wachtwoord. Dit wachtwoord is automatisch gegenereerd en meestal niet makkelijk te onthouden. Maar je kan je wachtwoord gemakkelijk wijzigen als je eenmaal bent ingelogd op de site:

 • Log eerst in met het wachtwoord dat je per mail hebt ontvangen
 • Klik op "Mijn account" rechtsbovenin op de site
 • Klik op "Bewerken"
 • Vul je huidige wachtwoord in en vervolgens twee keer je nieuwe wachtwoord
 • Klik tenslotte op de knop "Opslaan" onderaan het formulier

Voortaan kan je inloggen met je nieuwe wachtwoord.

Waarom staan er advertenties op de site?

TopoMania is gratis, maar er zijn natuurlijk wel kosten. Om de kosten van onder andere de hosting te betalen staan er advertenties op de site. De advertenties op topomania worden zoveel mogelijk gefilterd op geschikheid voor kinderen. Dating, erotiek en gokken worden bijvoorbeeld expliciet uitgesloten.

Als je toch nog een advertentie ziet die je niet geschikt acht voor de doelgroep dan kan je dit melden via feedback(at)topomania.net.